söndag 12 augusti 2012

The Son of Neptune - Rick Riordan

Titel: The Son of Neptune
Författare: Rick Riordan
Serie: The Heroes of Olympus
Sidantal: 521
Förlag: Hyperion Book CH
År: 2011

Handling
Demigod Percy Jackon, still with no memory, and his new friends from Camp Jupiter, Hazel and Frank, go on a quest to free Death, but their bigger task it to unite the Greek and Roman camp so that the Prophecy of Seven can be fullfilled.

Bedömning

Efter att den första boken the Lost Hero hade slutat med en cliffhanger var jag väldigt ivrig på att läsa the Son of Neptune, och som vanligt bjuder Rick Riordan på en massa äventyr och en massa gudar som hela tiden ställer till det för sina halvblodsbarn. 

I jämförelse med den första boken tyckte jag att the Son of Neptune  var något allvarligare i handlingen, den var fortfarande skriven med Riordans karaktäriska skrivsätt men man kunde uppfatta en mörkare underton. Det kan ha att göra med att man är spänd på vad som kommer att hända när romarna och grekerna väl möts, eller kanske för att det är lite mer action i denna serie än i den tidigare?

Man fick möta många nya karaktärer, bland dem finns Frank och Hazel. Jag gillade verkligen Hazel, hon hade en personlighet som jag skulle kalla tyst upprorsaktig - att hon för saker som romarna inte uppskattar som exempel.

Det mest spännande med boken var faktiskt att se romarnas läger, Camp Jupiter. Har länge varit intresserad av Romarriket och jag känner igen sig väldigt mycket från vad Riordan har skrivit om, men samtidigt blev jag överraskad flera gånger och det lär mig att man alltid har mera att lära!

Tempot var högt och det var ett nöje att läsa boken, och jag ser med glädje fram emot nästa!

Rolig Scen: Första mötet med Terminus
Favoritkaraktär: Reyna
Citat:  "House gods. Like...smaller than real gods, but larger than apartment gods?” - Percy


Betyg 

Handling 5/5
Omslag 5/5

Andra böcker i serien:

1. The Lost Hero
2. The Son of Neptune
3. The Mark of Athena
4. The House of Hades
5. The Blood of Olympus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar