söndag 8 januari 2017

Nyårslöftestaggen

Jag har under veckan sett Nyårslöftestaggen cirkulera bland flera bokbloggar. Och eftersom den verkar rätt så kul bestämde jag mig för att göra den!

1. En klassiker jag lovar att läsa
To Kill a Mockingbird av Harper Lee är nog den klassiker jag är mest sugen på att läsa i år.

2. En påbörjad bokserie jag lovar att avsluta
Skulle vara jättehärligt att avsluta The Morganville Vampires-serien av Rachel Caine. Bara 4/15 böcker kvar nu!

3. En bokserie jag lovar att påbörja
Lady Midnight av Cassandra Clare!! Kan fortfarande inte riktigt tro på att jag inte har påbörjat den ännu.

4. En författare (som jag inte läst tidigare) jag lovar att läsa något av
Michelle Hodkin, författaren bakom Mara Dyer-serien. Jag har första boken i serien, The Unbecoming of Mara Dyer, i bokhyllan och jag har fått höra i flera år "du borde läsa den!" - så det är väl dags nu?

5. En bok jag lovar att läsa om 
Utan tvekan är det Rick Riordans böcker som kommer få uppföljare i år! Det blir alltså The Hidden Oracle, The Sword of Summer samt The Hammer of Thor.

6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska
Jag vill prova att läsa mer böcker inom fiktion och självbiografiska böcker. Vill bland annat läsa Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren, Ja jag har mens, hurså? av Clara Henry samt Stark som en björn, snabb som en örn av Kalle Zackari Wahlström

(Jag märker ett rosa tema här...)

7. Ett seriealbum jag lovar att läsa
Har inte riktigt koll på vilka seriealbum som kommer i år, men jag ser väldigt mycket fram emot att få läsa Astrid av Kim W Andersson.

8. En novell jag lovar att läsa
Här borde det väl gå att få in novellsamlingen Slasher Girls and Monster Boys redigerad av April Genevieve Tucholke? Har svårt att komma på en enskild novell...

9. En bok som behandlar ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa
Här tänker jag direkt på Lies We Tell Ourself av Robin Talley.

10. En länge ägd oläst bok jag lovar att läsa
Min The Spiderwick Chronicles: The Complete Fantastical Edition har jag ägt några år vid det här laget. Praktiskt också att det är 5-böcker-i-1. ^^

11. En debut jag lovar att läsa
Den här taggen får mig att känna att jag dålig koll på vilka böcker som finns därute i världen, så jag väljer helt enkelt en debut från min bokhylla: Odinsbarn av Siri Pettersen.

12. En bok eller bokserie (som jag tidigare gett upp/dömt ut) jag lovar att ge en ny chans
Det här är en lite knepig punkt, eftersom jag har en anledning till varför jag ger upp böcker - jag har inte gillat dem. Men det skulle vara lite intressant att återbesöka en av dem, bara för att se om min upplevelse av dem har förändrats. Därför ska jag försöka läsa The Natural History of Dragons av Marie Brennan igen.

4 kommentarer:

 1. Å, självbiografiska böcker vill jag också läsa fler av! Och To Kill å Mockingbird hade säkert varit väldigt intressant att läsa, just för att den är en sådan klassiker :) haha, kände helt samma med sista frågan, varför ge en bok en till chans om en redan gett den en? Finns ju så mycket annat bra där ute. Men samtidigt kan jag ju inse att de böcker jag inte gillade när jag var kanske elva kanske helt enkelt var för svåra för mig då, eller nåt :P :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har mycket att se fram emot i år. ^^

   Radera
 2. Åh, du måste läsa Mara Dyer snarast! Älskar den serien. Och lycka till! :)

  SvaraRadera