lördag 23 juli 2016

Minirec x 3: Clockwork Prince, Cinderella, or the Little Glass Slipper & Maximum Ride Vol 1

Clockwork Prince av Cassandra Clare
Illustratör: Hye-Kyung Baek
Serie: The Infernal Devices Manga #2
Sidantal: 260
Utgiven: 2013
Språk: Engelska
Betyg: 3/5 stjärnor

När det kommer till Cassandra Clares böcker så älskar jag dem! Hon är en helt fenomenal författare och hittills har jag inte läst någon bok av henne som jag inte har gillat. Däremot när hennes böcker blir adaptioner kan jag ha lite svårt för dem - oftast på grund av formatet. Jag gillar den här mangaversionen av Clockwork Prince men jag har problem med tecknarstilen.

Det största problemet är att jag har svårt att skilja karaktärer från varandra, alla ansikten liknar varandra och jag fick ibland gissa vem som var vem. Om jag inte hade läst originalet så hade det nog varit ännu svårare. Men trots det så tycker jag att själva tecknarstilen är bra och fungerar med berättelsen.


Det bästa med boken: handlingen.
Vad jag blev besviken på: illustrationerna och att jag hade svårt att känna igen karaktärer.

------------------------------------------------------------------------------

Cinderella, or the Little Glass Slipper av Charles Perrault
Illustratör: Camille Rose Garcia
Sidantal: 80
Utgiven: 2015 (orig. 1697)
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Cinderella, or the Little Glass Slipper är den tredje boken jag läser som Garcia har illustrerat. Utöver denna har jag även läst Snow White och Alice's Adventures in Wonderland. Själva berättelsen är, vad jag kan avgöra, originalet om Askungen och påminner en del om Disney-versionen.

Hela boken är illustrerad av Garcia och det är få sidor i boken hon inte har fyllt med sina skräck-förtjusande bilder! Jag har fortfarande svårt att avgöra om jag älskar hennes illustrationer eller är rädd för dem. Det är nog lite av båda. Det är många färggranna färger och bilderna känns nästan levande! Hoppas verkligen på att hon kommer ge ut flera böcker snart!


Det bästa med boken: illustrationerna!
Vad jag blev besviken på: ...

------------------------------------------------------------------------------

Maximum Ride Vol 1 av James Patterson
Illustratör: NaRae Lee
Serie: Maximum Ride Manga #1
Sidantal: 256
Utgiven: 2009
Språk; Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

Maximum Ride Vol 1 är baserad på en boken Maximum Ride av James Patterson som handlar om en grupp ungdomar som är på rymmen. Maximum (kallas för Max) är huvudkaraktären i berättelsen tillsammans med de andra i gänget. Det som stod ut mest under läsningen, och vad jag verkligen gillade, var hur tydliga allas personligheter var. Superbra jobb av Patterson och Lee!

Tecknarstilen är precis så som jag gillar den när det kommer till manga - mjuk, många detaljer och lite gullig. Vet ju att alla illustratörer har sina egna stilar, men jag fastnade verkligen för Lees.

Om mangan överensstämmer med originalet vet jag inte, men för det mesta brukar det vara så. Det som kan hända är att detaljer från boken faller bort, men jag tycker att ändå att trots att jag inte har läst boken så fungerar mangan. Jag är helt klart sugen på att läsa resten av serien - möjligtvis utan att läsa Pattersons skrivna böcker.


Det bästa med boken: handlingen och illustrationerna.
Vad jag blev besviken på: ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar