lördag 6 februari 2016

Don't Look Back

Don't Look Back av Jennifer L. Armentrout
Sidantal: 368
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

Don't Look Back

Ända sedan jag läste Obsidian har jag varit ett stort fan av Armentrout. Med Don't Look Back har jag nu läst 14 av hennes böcker och jag kan säga att jag inte har blivit besviken någon gång. Det är bara något med hennes böcker som får mig att vilja läsa mer av henne.

Don't Look Back handlar om Samantha som efter en olycka har förlorat minnet, inklusive vad som hände vid olyckan som också var sista gången någon såg hennes bästa vän Cassie. Samantha har svårt att släppa Cassie trots att alla i hennes närhet säger till henne att göra det. De berättar hur Cassie betydde trubbel och att hon och Samantha egentligen inte var bästa vänner. Samantha är förvirrad eftersom hon inte vet vem hon ska tro på.

Det var riktigt länge sedan jag läste om en huvudkaraktär med minnesförlust och jag gillade verkligen att läsa om det igen. Att få göra om allt en gång till för första gången (tänk på alla bra böcker jag skulle kunna läsa om!!!) det är något som fascinerar mig och jag tycker Armentrout skriver om det väldigt bra.

Något av det bästa med boken var helt klart Samantha och hur hon löste mysteriet med Cassie. Väldigt hjärtskärande och blev totalt överraskad av vad som egentligen hände - även om jag nu efteråt kan se en del ledtrådar. Jag måste inse att jag nog aldrig kommer bli så bra på att lösa mysterium i böcker.

Jag gillade helt klart den här boken på många sätt och vis, men trots det så kände jag att den inte riktigt levde upp till Armentrouts andra böcker. Visst var den underhållande och stundvis spännande att läsa. Men den där känslan jag får för väldigt bra böcker var inte där.

Don't Look Back har sina bra och dåliga sidor, men jag kan inte annat att rekommendera den. För den är en bra bok och jag tycker att fler borde läsa den.


Det bästa med boken: mysteriet och Samantha.
Vad jag blev besviken på: vissa intryck jag fick.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att det är en bra bok och för att jag tycker att Armentrout skriver om minnesförlust väldigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar