onsdag 10 februari 2016

All Fall Down

All Fall Down av Ally Carter
Serie: Embassy Row #1
Utgiven: 2015
Sidantal: 320
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

All Fall Down

All Fall Down måste jag skriva är en av Carters bättre böcker jag har läst. Dels för att den är väldigt djup och dels för att hon skriver realistiska och älskvärda karaktärer jag inte kan vänta på att få lära känna mer!

Handlingen centrerar kring Grace som återvänder till platsen där hon växte upp, på den amerikanska ambassaden i Adria. Där blir hon konfronterad av sitt förflutna, människorna hon växte upp med och mysteriet med hennes mammas död.

En sak jag gillar med Carters serier är att de alla innehåller helt olika miljöer. Gallagher Girls hade spioner och Heist Society hade tjuvar, nu är det dags för ambassadörerna att ta plats i Embassy Row.

Grace karaktär tycker jag är väldigt intressant. Hon har en blandning av sårbarhet och styrka som syns tydligt i handlingen och hon ställs hela tiden på prov som gör att hon ifrågasätter sig själv. Carter skildrar henne otroligt verklighetstroget och även om det först är i slutet läsaren får reda på vad som egentligen pågår, är det i stort sett omöjligt att gissa vad som egentligen händer med Grace.

Carter fortsätter imponera på mig med sina böcker och jag tror bara att hon kommer publicera ännu bättre böcker i framtiden. Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: Grace och mysteriet.
Vad jag blev besviken på: romansen(erna).

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den har ett otroligt djup som överraskar läsaren.

Andra delar i serien:
1. All Fall Down
2. See How They Run
3. Untitled

Mellanböcker:
0.5. Before The Fall: Arrival

4 kommentarer:

 1. Håller med om det du skriver, och det som Carter gör så fantastiskt bra i den här boken är just skapandet av Grace. Med hela grejen att hon ifrågasätter sig själv hela tiden och hur hon försöker hanterar det, och leva sitt liv.

  Håller också med om att romanserna ännu inte har övertygat, det är ju ändå Ally Carter vi pratar om, hon brukar kunna leverera bra saker på den fronten. Men samtidigt tänker jag att det är ett val, Carter vill verkligen sätta Grace i fokus, och att man kan vara en individ som inte behöver definieras av ens pojkvänner. Även om vi gillar att läsa om det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt klart annorlunda i jämförelse med många andra böcker i ya-genren idag. Hoppas Carter kommer fortsätta med Grace utveckling i nästa bok och att hon kommer blanda in fler element i handlingen.

   Radera
 2. Jag är så sugen på att läsa något av Ally Carer :) Kanske ska börja med den här för den verkar väldigt bra.

  SvaraRadera