tisdag 25 augusti 2015

Ensnared

Ensnared av A. G. Howard
Serie: Splintered #3
Sidantal: 384
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 4.5/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!


Splintered-serien har visat sig vara en av de bästa serier jag har läst på länge! Howard har helt klart lyckats skapa en värld jag både ryser av och skulle vilja lära mer av.

Ensnared tar vid efter händelserna i slutet av Unhinged. Jeb och Morpheus har försvunnit och Alyssa låter inget stå i hennes väg för att hitta dem igen. Handlingen i den här boken var nog den mest spännande av alla tre böckerna, för jag satt som på nålar hela tiden under läsningen!

Jag har verkligen gillat utvecklingen av Alyssas karaktär. Jag minns fortfarande hur hon var i första och andra boken, och i jämförelse med henne i Ensnared går det verkligen att se hur långt hon har kommit.

Något som jag verkligen skulle vilja göra är att läsa mer om Howards version av Carrolls Underland, för jag känner att det finns så mycket kvar att utforska och upptäcka av den. Så jag hoppas verkligen på att Howard kommer publicera någon typ av spinoff-serie (ungefär som Julie Kagawa gjorde med The Lost Prince).

Det är ganska svårt att skriva en recension på sista boken i en serie på grund av att jag inte vill spoila någon, vilket gör att jag avslutar min recension nu innan jag avslöjar för mycket om Ensnared. Jag kan bara säga att jag har älskat den här boken och inte kan sluta rekommendera den!


Det bästa med boken: karaktärerna, handlingen och slutet.
Vad jag blev besviken på: att serien är över nu.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den erbjuder så mycket! En riktigt rysande värld tillsammans med många underbara karaktärer.

Andra böcker i serien:
1. Splintered
2. Unhinged
3. Ensnared

Mellanböcker:
1.5. The Moth in the Mirror
3.5. Untamed

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar