torsdag 27 augusti 2015

Dokumentär om superhjältar

Det kanske inte märks så mycket på min blogg, men jag är ett riktigt stort fan av dokumentärer! Jag älskar att läsa mig nya saker och få nya perspektiv på världen. Oftast så brukar jag kolla på dokumentärer om natur eller historia, men jag begränsar mig inte till dem. När jag provade att söka på dokumentärer om böcker för ett tag sedan så fick jag upp en om historien om superhjältar - vilken superhjälte som var först, vilka mot- och medgångar förlagen har mött etc etc.

Den var riktigt intressant och jag vill dela med mig av den, så här är den:

6 kommentarer:

 1. Intressant, jag älskar superhjältar så ska försöka ta mig tid till denna.

  SvaraRadera
 2. Faktiskt väldigt bra! Det som jag tycker är så intressant med superhjälte genrens historia är just hur karaktärerna/berättelsena från olika tider verkligen reflekterar den tiden. Verkligen jättehäftigt. Vilket dessuom alltid leder mig till frågan(som jag ännu funderar över) hur reflekteras vår värld idag i comic books?!

  Finns även en annan superhjälte dokumentär som har gått på svt som heter typ: superhjältarnas kamp mot ondskan - tar upp ungefär samma saker men är mer ingående vad jag kommer ihåg! Möjligt att sista delen fortfarande finns på svt play - om du är intresserad av mer superhjältar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Älskar hur böcker och comics reflekterar tiderna de skrivs under. :) Tack för tipset!

   Radera