torsdag 11 september 2014

Cruel Beauty

Cruel Beauty av Rosamund Hodge
Utgiven: 2014
Sidantal: 342
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor


Det som fångade mitt öga först med Cruel Beauty var det annorlunda (och väldigt vackra) omslaget. Liksom, kolla bara på det! Någon typ av spiraltrappa som bildar en del av en ros?! Love it! 

Men det var inte bara omslaget som jag gillade med den här boken, jag tyckte väldigt mycket om handlingen också. Hela tvisten på omtolkningen av Skönheten och Odjuret var väldigt intressant, och jag gillade att den var så annorlunda med berättelsen jag känner igen (kanske dags att läsa Bröderna Grimms version och inte bara lite på Disney?). Väldigt mycket mörkare och en hel del nya element. 

Jag gillar idén med att Nyx (skönheten) redan från barnsben tränas för att döda Odjuret. Det liknar helt enkelt ingen annan bok jag har läst tidigare och jag njöt verkligen av att läsa om hur Nyx och Odjuret (inte hans riktiga namn, men det är kind of a big deal i boken med hans namn så vill inte avslöja det!). Deras förhållande utvecklas på ett sätt jag gillade, men det var en sak jag verkligen störde mig på.

Det som jag inte gillade så mycket med berättelsen var nog romansen mellan Nyx (skönheten) och odjuret. Den påminde mig lite för mycket om en typisk paranormal romance bok - inte helt och hållet, men tillräckligt mycket för att jag skulle bli irriterad på det.

Utöver vissa småsaker i Cruel Beauty så tycker jag att det är en jättebra bok. Hodge visar mycket talang och jag ser fram emot att få läsa fler böcker av henne!


Det bästa med boken: att den var så annorlunda
Vad jag blev besviken på: att jag blev lite förvirrad av vissa händelser i slutet

Noveller i samma universum: 
1. Gilded Ashes

2 kommentarer:

 1. Åh, den här boken gillade jag också! Det kanske inte är den bästa bok jag har läst men den har dröjt sig kvar flera månader nu. :) Ser också fram emot mer av den här författaren!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas hon ger ut en bok snart! :D
   Kram på dig själv!

   Radera