lördag 20 september 2014

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe av Benjamin Alire Sáenz
Utgiven: 2012
Sidantal: 359
Språk: Engelska
Betyg: 5/5 stjärnor!


“I bet you could sometimes find all the mysteries of the universe in someone's hand.”
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Det är sällan som jag hittar en bok så bra som Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe! Jag var fast i historien från första sidan och kunde inte släppa taget om den tills jag hade läst ut den. Den är den typen av bok som står ut i min läserfarenhet och innehåller många nya ämnen jag inte har läst om tidigare - vilket har gjort att jag vill läsa andra böcker i samma anda nu!

Boken handlar om Aristotle (Ari) och Dante, två ungdomar som möts en varm sommardag vid en pool. Ari kan simma men det kan Dante och det är från den stunden som hela berättelsen utvecklas ifrån. Under hela sommaren umgås Dante och Ari. Saker händer och deras förhållande utvecklas till en av de finaste relationerna jag har läst om!

Jag tycker att Sáenz har lyckats väldigt bra med att göra Ari och Dantes karaktärer så olika och annorlunda. Jag känner igen mycket ifrån Aris tankar och känslor, vilket för mig, gjorde hans karaktär något djupare för mig än Dantes. Men det var ändå Dante som stal mitt hjärta med sin öppenhet och sätt att vara. 

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe är verkligen en bok som jag tycker att alla ska ge en chans, för den måste vara en av de böckerna jag kommer säga åt alla att läsa.


Det bästa med boken: språket, relationen mellan Ari och Dante och handlingen i sig.
Vad jag blev besviken på: att det inte kommer någon uppföljare!

2 kommentarer:

  1. Har inte varit så intresserad av den tidigare, men var jag än vänder mig så får den beröm så nu hamnar den nog på min to-buy lista :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, har jag märkt också! :P Har blivit lite av en "våg" i bokbloggvärlden just nu.

      Radera