måndag 15 september 2014

Är ni intresserade?

Jag har nämnt några gånger här och vart i bloggen att jag har börjat skolan igen och nu undrar jag bara lite snabbt om ni skulle vara intresserade om att höra om det? Det är så att jag går en linje som heter Kommunikation (som jag trivs väldigt bra på btw) och då får jag och min klass hålla på med massor av grejer! Bland annat så har det blivit mycket om politik med tanke på valet igår, men jag tror nästan att det kommer bli något annat tema eller mer enskilda planeringar framöver. Utöver det så håller jag på i både svenskan och engelskan att läsa böcker (!!!) vilket jag så klart gillar.
Böckerna jag läser är båda klassiker. I engelskan läser jag The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde och i svenskan läser jag Övertalning av Jane Austen. Ännu så har jag inte påbörjat någon av dem, men det kommer utan tvekan bli den här veckan! Har flera veckor på mig att läsa dem så känner inte direkt någon press. ^^

Jag har som mål att utbilda mig till något så att jag kan jobba inom bokvärlden. Bibliotekarie, inom något bokförlag, bokaffär... och där tog mina exempel slut... Om ni kan några fler yrken där man får arbeta med böcker, berätta snälla!

Om det är så att det finns intresse för att läsa lite om min tid på utbildning och dess innehåll så får ni gärna säga till! Kan tänka mig att jag gör det till något vecko-inlägg. :)

5 kommentarer:

 1. Ett annat jobb man kan ha är att t.ex recensera böcker för någon tidning. jag vet både morgon- och kvällstidningar och t.ex. mode/hälso/inredningstidningar som har såna anställda som skriver recensioner om böcker eller andra kolumner om böcker någon gång i månaden eller till och med en gång i veckan :)

  SvaraRadera
 2. Låter intressant! Övertalning och The Picture of Dorian Grey är några av mina favoriter när det kommer till klassikernas värld, hoppas du också kommer tycka om dem :)

  SvaraRadera
 3. Jag vill gärna veta mer om din utbildning och så, så för min del får du gärna skriva ett inlägg och berätta mer. :)

  SvaraRadera
 4. Det beror ju lite på om du vill jobba med text eller med färdiga böcker. Vill man jobba med text är tex lektör säkert ett trevligt yrke, att läsa manus. En kompis till mig pluggade engelska på högskolan och blev översättare till böcker. En fördel med det yrket är att man inte behöver ett kontor, man kan arbeta i hela världen bara man har en laptop. Så min kompis bor på Ibiza halva året och tar jobbet med sig bara. Jag själv skulle helst jobba i en bokaffär faktiskt, med färdiga böcker. :-)

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna vilja att du berättar mer om din utbildning :)

  SvaraRadera