fredag 15 augusti 2014

Pushing the Limits

Pushing the Limits av Katie McGarry
Serie: Pushing the Limits #1
Utgiven: 2012
Sidantal: 392
Språk: Engelska
Betyg: 5/5 stjärnor!


Det är inte så ofta jag säger det här, men nu gör jag det; Pushing the Limits är en sådan där bok som jag tycker alla borde läsa! Det är sällan en bok så fullkomligt slukar mig och bara tvingar mig att läsa vidare och vidare och vidare.

McGarry har ett riktigt bra språk, och hennes gestaltning av Echo och Noah var helt fantastiskt! Hon skyggar inte från att verkligen ge dem ett helvete, vilket jag faktiskt beundrar. Det känns så äkta, så realistiskt! För mig innebär livet inte bara bra saker, för mig så innebär livet massor av smärta samtidigt som lyckliga saker händer. Och det är på det viset McGarry har skrivit, iaf är det så jag ser det. ^^
“The worst type of crying wasn't the kind everyone could see--the wailing on street corners, the tearing at clothes. No, the worst kind happened when your soul wept and no matter what you did, there was no way to comfort it. A section withered and became a scar on the part of your soul that survived. For people like me and Echo, our souls contained more scar tissue than life.”
Boken är uppdelad så att man får läsa från både Echo och Noahs PoV vartannat kapitel, vilket fungerade jättebra tycker jag. Det gav boken ett djup och man riktigt känner vibrationerna mellan de två huvudkaraktärerna! Blev ibland så intensivt att jag var tvungen att lägga ifrån mig boken - vilket är ännu ett tecken på att Pushing the Limits är en bra bok!

McGarry har en helt fantastiskt förmåga med att skriva och jag ser verkligen fram emot att få läsa resten av hennes böcker! Vilka jag beställde hem direkt efter att jag hade läst ut Pushing the Limits, så de är redan i min bokhylla, färdiga att läsas!


Det bästa med boken: McGarrys skrivsätt och karaktärerna
Vad jag blev besviken på: att den inte var längre!

Andra delar i serien:
1. Pushing the Limits
2. Dare You To
3. Crash Into You
4. Take Me On

Mellanböcker:
1.1. Crossing the Line
1.5. Breaking the Rules

2 kommentarer:

  1. Är det den som kommit ut på svenska och heter Echo & Noah? Den verkar i varje fall bra! :)

    SvaraRadera