torsdag 14 augusti 2014

City of Heavenly Fire

City of Heavenly Fire av Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #6
Utgiven: 2014
Sidantal: 725
Språk: Engelska
Betyg: 5/5 stjärnor!


Hur länge har jag egentligen fått vänta på den här boken? City of Lost Souls, nästsista boken i serien, läste jag innan jag ens startade den här bokbloggen i maj 2012. Och när City of Heavenly Fire väl kom ut så kastade jag mig över den och läste ut den på under tolv timmar. Jag läste den sista meningen ungefär vid kl 7 på morgonen, efter att ha varit uppe hela natten.

City of Heavenly Fire är utom tvekan en väldigt, väldigt lång bok (725 sidor!!) med mycket innehåll. För samtidigt som Clare avslutade kapitlet för The Mortal Instruments, så kände man också hur hon började förbereda en för uppföljarserien The Dark Artifices som beräknas komma ut redan nästa år. En serie som jag verkligen ser fram emot!

Handlingsmässigt så skulle jag säga att CoHF inte är den starkaste i serien, men däremot så har jag kommit att älska karaktärerna och världen så mycket att det väger upp en hel del. Clary, Jace, Isabelle, Simon, Alec, Magnus, Sebastian, Maia och alla de andra - de är alla så underbart speciella och jag har verkligen älskat att läsa om dem! 

Clary är en karaktär som har växt otroligt mycket under seriens gång, och jag gillade att se hur häftig hon har blivit i slutet av boken! Hur hon har valt att bli en i Shadowhunter-världen, trots att hon inte har vuxit upp i den. Det är lite som att upptäcka att du under hela ditt liv har varit del av något unikt utan att veta om det, men när du sedan får reda på det så känner du hur rätt det känns och att det är din plats i världen. 

Jace är också en karaktär i serien som har utvecklats. Jag vet att många inte gillade hans förändring i City of Fallen Angels och City of Lost Souls, men för mig så kändes det ganska naturligt med tanke på allt som hände under de böckerna. Liksom, jag skulle nog också förändras om jag hade samma drömmar som Jace i CoFA, och med tanke på vad som sedan händer i CoLS så kan jag inte direkt lägga någon skuld på honom heller. Och trots allt som han har gått igenom så ger han inte upp för vad han vill i livet, något jag verkligen beundrar honom för!

Ända sedan Sebastian introducerades i City of Glass så har jag varit väldigt fascinerad av honom! Han är så olika så många andra karaktärer jag har läst om, och jag älskar att ha sett hur han gick från en sidkaraktär i CoG till att få en sådant betydande roll i de tre sista böckerna! Även om vissa saker med hans personlighet är lite läbbiga, så är han en av de bästa "bad guys" jag har läst om!

Jag kan i stort sett skriva hur mycket som helst om City of Heavenly Fire, men då skulle säkert den här recensionen bli mycket, mycket längre än vad den redan är. Avslutningsvis så kan jag berätta att jag verkligen är nöjd med hur den här serien avslutades, det blev många skratt och tårar under läsandes gång och jag kunde nog inte ha önskat mig en bättre avslut på en av serierna som faktiskt fick mig att börja läsa engelska ungdomsböcker. 


Det bästa med boken: karaktärerna och världen!
Vad jag blev besviken på: att boken kunde kännas lite lång ibland

Andra delar i serien:
1. City of Bones
2. City of Ashes
3. City of Glass
4. City of Fallen Angels
5. City of Lost Souls
6. City of Heavenly Fire

4 kommentarer:

 1. Tror jag ska ta tag i den här boken efter att jag läst ut den jag håller på med nu och nu blev jag ännu mer peppad :)

  SvaraRadera
 2. Håller med dig om allt! Älskar också den här serien! Och allt som Cassandra Clare har skrivit förresten. Precis som du ser jag fram emot nästa serie. Men först ska jag läsa "The Bane Chronicles" när den kommer ut i höst.
  Ha det bra!!!
  Kram från Gabriella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade "The Bane Chronicles"! <3 Du har verkligen något att se fram emot!

   Radera