torsdag 3 april 2014

A Study in Silks

A Study in Silks av Emma Jane Holloway
Serie: The Baskerville Affair #1
Utgiven: 2013
Sidantal: 531
Språk: Engelska


Handling
Evelina Cooper, niece of Sherlock Holmes, is ready for her first London Season - except for a murderer, missing automatons, a sorcerer, and a talking mouse. In a Victorian era ruled by a ruthless steam baron council, mechanical power is the real monarch, and sorcery the demon enemy of the empire. Evelina has secretly mastered a coveted weapon - magic that can run machines. Should she trust the handsome, clever rake who speeds her breath, or the dashing trick rider who would dare anything she would ask?

Bedömning & Tankar
En steampunkbok som innehåller självaste Sherlock Holmes - hur kunde jag inte läsa en sådan bok?! Har ju under de senaste åren blivit som tokig i allt som har med Holmes att göra (eller ganska mycket iaf) och att då få läsa en tolkning om honom med hans systerdotter i huvudrollen kändes alldeles fantastiskt!

Berättelsen började på en gång och takten var ganska lagom för att vara en historisk bok - det hände iaf tillräckligt mycket för att man inte skulle somna under läsningen, vilket jag vet att några kanske har erfarenhet av. =P Berättarrösten skiftade mellan olika personer, och jag hade inga problem med att följa bokens gång - även om jag hade lite problem med att läsa vem som stod bakom mordet!

Jag gillade verkligen Evelina som huvudkaraktär, hon var smart, underhållande och lite annorlunda. Att hon dessutom var släkt med Holmes var också riktigt kul! Det gjorde henne lite speciell att läsa om.

På det hela taget så tyckte jag att A Study in Silks var en väldigt bra början på serien och jag är otroligt nyfiken på vad som kommer att hända härnäst!Bästa med boken: de överraskande twisterna
Vad jag blev besviken på: allt kärleksbabbel

Andra delar i serien:
1. A Study in Silks
2. A Study in Ashes
3. A Study in Darkness

Mellanböcker:
0.5. The Adventure of the Wollaston Ritual
1.5. The Strange and Alarming Courtship of Miss Imogen Roth
2.5. The Steamspinner Mutiny

1 kommentar: