torsdag 2 maj 2013

Before I Wake - Rachel Vincent

Before I Wake (Soul Screamers #6) Rachel Vincent
Goodreads

Genre: paranormal romance, fantasy, YA
Sidantal: 346
År: 2012

Handling

I died on a Thursday—killed by a monster intent on stealing my soul.
The good news? He didn’t get it.
The bad news? Turns out not even death will get you out of high school…

Covering up her own murder was one thing, but faking life is much
harder than Kaylee Cavanaugh expected. After weeks spent
“recovering,” she’s back in school, fighting to stay visible to the human world, struggling to fit in with her friends and planning time alone with her new reaper boyfriend.

But to earn her keep in the human world, Kaylee must reclaim
stolen souls, and when her first assignment brings her face-to-face with an old foe, she knows the game has changed. Her immortal status won’t keep her safe. And this time Kaylee isn’t just gambling with her own life….

Bedömning & Tankar

(Obs! Denna recension innehåller spoilers från tidigare delar i serien!)

Det är helt otrolig hur man kan gilla en serie så mycket som jag gillar Soul Screamers! Varje bok har bjudit på en spännande berg o dalbana med många loopar och kurvor, men Before I Wake vinner över alla de andra!


Jag vet inte hur länge sedan en bok fick mig att sitta på nålar under stora delar av handlingen, det gick aldrig att förutse vad som skulle hända och man visste hela tiden att det skulle hända något stort nära slutet - men jag kunde aldrig ha förutsett det slutet! Vincent har en förmåga att verkligen fylla få sidor med många och avgörande handlingar. Under ungefär de 50 sista sidorna, då det verkade som om allt skulle läsa sig, så hände saker som inte fick hända! En plottwist som helt enkelt hotar min vision om att Kaylee och alla de andra någonsin kommer att få sitt lyckliga slut.


En av de många anledningar till varför jag gillar serien är de underbara karaktärerna, ingen är den andra lik och att läsa om hur de hela tiden försöker komma överens är så roligt! Det är alltid någon som hotar någon annan, de spelar spratt och vissa situationer är så otänkbara att man bara kan skratta hur länge som helst.

En sak som jag har nämnt i mina recensioner på de tidigare böckerna i serien, är att Vincent visar upp karaktärerna på väldigt många sätt. Ingen är helt och hållet god eller ond (om man inte räknar de stora demonerna?) och även huvudkaraktärerna kan gå så långt som till utpressning och hot - vilket är något jag verkligen avgudar i böckerna! För vem vill egentligen läsa om perfekta och helt-igenom-goda karaktärer? 

Har inte så mycket mer att säga om Before I Wake som jag inte har nämnt förut, så jag avslutar recensionen med att säga att om ni ännu inte har plockat upp den här serien, så borde ni verkligen göra det! 

Favoritkaraktär: Tod
Bästa del/scen: Spoiler! [Tods reaktion på Kaylees halloweendräkt]Citat

“You're not lost, Kaylee. You can't ever be lost, because I'll always know where you are. And if I'm not there with you, I'm on my way, and nothing standing between us ill be standing for very long.” 

“I love you, Kaylee. More than I've ever loved anyone. More than I will ever love anyone. If I could freeze this moment in time and never have to let you go, I would do it without a second thought.” 

“Why? Why is this happening to me?" Sophie asked.
Sabine rolled her eyes. "Because you're the beautiful fairy princess and the evil Lord of Hell can't secure his kingdom until he's feasted from your flesh and slaked his thirst with tea brewed from the ashes of your incinerated bones."
Nash groaned, and Tod laughed out loud.
Sophie hiccuped, and turned to me, frowning. "Is she serious?” 


Andra delar i serien:

0.5. My Soul to Lose
1. My Soul to Take
2. My Soul to Save
3. My Soul to Keep
3.5. Reaper
4. My Soul to Steal
5. If I Die
5.5. Never to Sleep
6. Before I Wake
7. With All My Soul

6 kommentarer:

 1. Låter som en riktigt bra bok, men kanske ska börja med första boken i så fall.
  Jag gillar dock inte när det står "Twilight fans will love it" men nu är det ju inte samma författare heller så...
  Kanske ger den här serien en chans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tro mig, Soul Screamers har inget gemensamt med Twilight! Om man bortser från att de är fantasy och paranormal romance båda två... :P

   Radera
 2. Har beställt hem första boken och hoppas på en ny favorit-serie! Älskar omslagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul! Hoppas att du gillar den! :D

   Radera
 3. Jag är lite nyfiken på det här böckerna. Får nog ta och läsa dem nån gång. Men som Nina så gillar jag inte riktigt jämförelser med Twilight och missar kanske nåt bara för att jag inte gillar den serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska inte lita på de där texterna! Man bör lita på mig när jag säger (återigen) att SS och Twilight inte är det minsta lika varandra! Utöver det redan nämnda. C:

   Radera