söndag 26 maj 2013

3 x Minirec: Drömmar och skuggor faller alltid sönder

Falla Sönder (Shatter Me #1.5) av Tahereh Mafi
Goodreads... 95 sidor, utgiven 2012

För alla oss som älskar Warner, vad kan vara bättre än en novell berättad från hans perspektiv?! "lever i himmelriket"

Trots att Warner kunde verka ganska ondskefull och psykopatiskt i Rör Mig Inte!, så fick man en helt annan känsla av honom i Falla Sönder. Helt plötsligt fick allt han gjorde en förklaring! Han har råkat ut för så mycket i livet, och så kämpar han vidare trots... Jag tror att jag blir mer kär i Warner för varje ny sak jag får reda på om honom!

Även om inte alla känner likadant som jag, så kan även andra gilla denna inblick i Warners tankar - för man får verkligen ett helt annat perspektiv på honom i jämförelse med första boken. Det enda problemet jag hade med Falla Sönder var att den är alldeles för KORT!! Den skulle absolut ha behövt minst 100 sidor till!


Dream Dark (The Caster Chronicles #2.5) av Kami Garcia & Margaret Stohl
Goodreads... 75 sidor, utgiven 2011

Det här är novellen om den härliga och underbara Linkubus, och trots att den inte berättas direkt från hans perspektiv så gillade jag den väldigt mycket. Den är full av hans härliga humor och det kändes som om man verkligen lärde känna honom ordentligt.


Dream Dark fungerade för mig som en liten inledning till allt kaos som händer i  Beautiful Chaos, och det dyker även upp karaktärer här som kommer tillbaka senare i serien - så det kan var praktiskt att läsa den här novellen, men det är inte absolut nödvändigt. Fast den är riktigt bra!

Shadows (Lux #0.5) av Jennifer L. Armentrout
Goodreads... 179 sidor, utgiven 2012

Eftersom jag läste Shadows först efter tredje boken så visste jag redan i stort sett vad som skulle hända, men trots det var det riktigt kul att läsa hur det var innan Kat och Daemon träffades och innan Dawson och Beth försvann.


Jag gillar verkligen Dawson, han är söt och romantisk i den här novellen! Det är verkligen en stor skillnad på honom i jämförelse med hur han är senare i serien, och det är intressant att se hur han har förändrats med tiden. De bästa avsnitten av berättelsen var nog att se hur han, Daemon och Dee var tillsammans - jag är så svag för syskonförhållanden! 

Helt klart en av de bästa (och längsta) prologer jag har läst hittills, och om man just nu bara längtar efter nästa del i serien kan man ju passa på att läsa Shadows under tiden! 

2 kommentarer:

  1. Älskade Falla Sönder. Att få en inblick i Warners liv ändrade helt min syn på honom. Förut hatade jag honom, men nu föredrar jag honom framför Adam :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har föredragit Warner framför Adam typ ända från början :P Han är helt enkelt en mycket mer intressant karaktär! :)

      Radera