tisdag 23 april 2013

Wings - Aprilynne Pike

Wings (Wings #1) av Aprilynne Pike
Goodreads

Genre: paranormal romance, fantasy, YA
Sidantal: 360
År: 2009

Handling

Laurel was mesmerized, staring at the pale things with wide eyes. They were terrifyingly beautiful--too beautiful for words.

Laurel turned to the mirror again, her eyes on the hovering petals that floated beside her head. They looked almost like wings.

In this extraordinary tale of magic and intrigue, romance and danger, everything you thought you knew about faeries will be changed forever.


Bedömning & Tankar

Eftersom jag redan har pratat ganska mycket om Wings på bloggen, så kommer det att bli en relativt kort recension. 

Wings påminner mig om en faerie tale, fast lite mer modern och genomtänkt. De gamla sagorna handlade oftast om prinsessor och prinsar, här handlar det om Pikes egen version faeries (alver? feer? älvor?) och den är minst sagt egen! Det är inte så ofta man hör talas om Spoiler! [faeries som är växer]. Det var väldigt kreativt och jag gillade hur Pike även lyckades få med förklaringar för hur dem lever och finns i världen.

Nu för tiden så har jag väldigt höga krav på böckerna jag läser, både för att jag vet vad jag gillar att läsa om samt för att det finns känns onödigt att läsa en bok jag inte gillar (i de fallen har jag oftast avslutet boken). Och ett av dem kraven är att boken ska vara trovärdig - jag vill kunna känna att bokens verklighet ska kunna vara min verklighet, och det var väldigt nära att Wings inte skulle ha blivit utläst om det inte var för vändning efter ca 100 sidor.


I början så kunde jag inte relatera till något som hände Laurel, vilket nog var den största orsaken till den låga trovärdigheten. Jag var inte intresserad av en bok som bara handlade om hur huvudpersonen försökte vara någon hen inte är, men efter första delen av boken förändrades Laurel och jag fick genast bättre tankar om både henne och hur boken utvecklades. Nu i efterhand så tycker jag att det är en av de bästa utvecklingarna jag har läst!

Från att ha liknat en fluffigullig faerie tale till en riktigt spännande och magisk ungdomsbok så har Wings nu en speciellt plats i mitt hjärta. 

Favoritkaraktär: Tamani

Bästa del/scen: Fighten med trollen

Citat
“If your clothes are enough to drive would-be friends away, they're not the kind of friends you want." 
Typical mother advice. Sweet, honest, and completely useless.” 


“Whatever you need, I'll be. If you need the science geek to give you answers from a textbook, I'm your guy; if you just want a friend to sit by you in bio and help you feel better when you're sad, I'm still your guy." His thumb slowly stroked across her earlobe and down her cheek. "And if you need someone to hold you and protect you from anyone in the world who might want to hurt you, then I am definitely your guy.”

Mindre spoiler!
["Doesn't sound very romantic."
"There's nothing romantic about it at all." Tamani replied, a confident smile spreading across his face. "That's what sex is for."
"You still...?" She let the question hang.
"Sure."
"But faeries don't get pregnant?"
"Never." Tamani winked. "Pollination is for reproduction- sex is just for fun."
]

3 kommentarer:

 1. Den verkar intressant, får ta och läsa den nån gång :)

  Jag har en award till dig :)
  http://forfattardrommar.se/2013/04/23/liebster-blogaward/

  SvaraRadera
 2. Jag har funderat länge på att läsa den här! Jag älskar ju faeries!

  SV: Kan man?! Vart då?? ;D

  SvaraRadera