söndag 30 juni 2019

Månadsrapport Juni -19

Vad jag har läst under juni 2019!


IMG_3500

Den här månaden började med inlämning av min kandidatuppsats och opponering och slutar med ett rasande läsande. Det är galet att tänka att min tid med kandidatuppsatsen är över nu. Efter två år med litteraturvetenskap börjar jag nu redan bli nostalgisk och vill typ bara börja om för att göra om allt igen. Men andra saker måste komma först, som min examen och mitt program på uni som jag behöver avsluta (vilket är två terminer till). Sen får jag se vad som händer. ^^
   
Läsningen för juni började svagt eftersom jag upptagen med min uppsats för att hinna med annat. Men efter halva månaden fick jag någon panik och började verkligen läsa allt jag kunde komma över. Det blev en tripp till biblioteket för att fylla på sommarläsningen och jag har redan läst tre av dem. Det blev inte så mycket läst av mina olästa böcker, men jag har en plan att ta igen det i juli. Annars har jag verkligen kommit igång med mitt användande av min Storytel Reader. Det är härligt när böcker är lättillgängliga när jag vill läsa just den boken.

MÅNADENS STATISTIK
Antal sidor: 2684
Lästa seriealbum/bilderböcker/noveller/manga: 5
Lästa böcker: 7
Omläsningar: 2

Goodreads Reading Challenge: 83/150

Påbörjade serier: 1
Avslutade serier: 1
  1. Människomaskinen av Lisa Medin (seriealbum)
  2. Medley: En ny våg av Lisa Medin (seriealbum)
  3. Medley: Mixtape av Lisa Medin (seriealbum)
  4. Siri och vikingarna av Patric Nyström, Per Demervall (seriealbum)
  5. Iron Cast av Destiny Soria
  6. Proper English av K. J. Charles
  7. Red, White & Royal Blue av Casey McQuiston
  8. Tithe av Holly Black
  9. Ironside av Holly Black
  10. A Monster Calls av Patrick Ness, Jim Kay
  11. Pulp av Robin Talley
  12. Alla ska sova av Astrid Lindgren, Marit Törnqvist (bilderbok)


--------------------------------------------------------------------------------

BÄSTA
Red, White & Royal Blue av Casey McQuiston
Den här boken. Alltså, den här boken! Det är länge sedan jag föll så här hårt för en bok och dess huvudkaraktärer. Dessutom lärde jag mig något om politiken i både USA och Storbritannien vilket var ett stort plus.

FAVORIT
A Monster Calls av Patrick Ness, Jim Kay
Det här är i stora drag en ganska sorgens bok. Men alla de känslor som Ness och Kay frambringar i text respektive illustration är helt otroliga. Dessutom är Ness en stor sagomästare som kan berätta en historia.

BESVIKELSE
Tithe av Holly Black
Efter att ha läst The Wicked King förstod jag att Blacks Modern Faerie-serie faktiskt är en prequel till The Folk of the Air. Och då ville jag självfallet läsa den. Dock är den inte alls på samma nivå som Blacks senare verk och jag tog mig mest igenom Tithe och Ironside för att ha en bättre förståelse för The Queen of Nothing som släpps i november.

FAVORIT OMSLAG

28818313

--------------------------------------------------------------------------------

PLANER FÖR NÄSTA MÅNAD

Ett mål jag har för juli är att faktiskt lyssna på fler ljudböcker. Jag vill börja komma in i det, då det i vissa fall är ganska skönt att bara lyssna och slappna av eller göra andra saker samtidigt. Det känns som ett bra alternativ för att prova nya böcker i stunden istället för att låna/köpa böcker för att de sedan bara stå och samla damm i ett hörn. 

Hur har juni varit för er? =)

1 kommentar: