lördag 26 maj 2018

Milk and Honey - Rupi Kaur

Milk and Honey av Rupi Kaur
Sidantal: 204
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 3/5 stjärnor

IMG_3183

Ungdomsböcker på vers och poesiböcker har alltid funnits sedan jag började blogga 2012, även om de har varit få till antalet. Den författare som står ut mest är Lisa Schroeder (som Far From You och I Heart You, You Haunt Me) och Ellen Hopkins (som Crank). Men någon som de senaste åren har stigit som en stjärna är Rupi Kaur och poesisamlingen Milk and Honey.

Samlingen är uppdelad i fyra kapitel; the hurting, the loving, the breaking och the healing som alla genomsyras av kapitlets tema. Min favorit och som resonerade bäst med mig var the healing. Som en person som har lidit och fortfarande till en viss grad lider av psykiskt ohälsa passa den mig helt enkelt bättre och gav mig mer.

Ett av mina favoritcitat från the healing (s. 156) är:
if you were born with
the weakness to fall
you were born with
the strenght to rise
Det sättet som Kaur skriver på fångar min uppmärksamhet, för det är kraftfullt och hon får mycket sagt med få ord. Även om jag inte alltid var bekväm med vissa ämnen kan jag inte förneka hennes förmåga att skriva på ett bra sätt.

Jag har förstått från andra att Milk and Honey inte är för alla, men att det ändå finns vissa delar av den som de har uppskattat. Det finns vissa ämnen som jag själv inte skulle rekommendera till någon alldeles för ung, för de är ganska laddande och kan vara triggande för vissa. Men för den som är ute efter en kraftfull läsning rekommenderar jag den varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar