tisdag 23 februari 2016

TAG: Your Life As A Reader

Ibland händer det att jag kollar igenom mitt bloggarkiv för att se vad jag har publicerat genom åren, och då hittade jag en tag som jag gjorde i december 2012. Jag bestämde mig för att väcka den till liv igen och hoppas att ni också vill hänga på!

Ni kan hitta mina första svar här.

FÖRFLUTET

1. Hur gammal var du när du började läsa?
Jag är dyslexier så det tog ett tag mig att verkligen komma in i läsning, men ungefär när jag var 11 år och bytte skola började jag läsa mycket mer och böcker anpassade för min ålder. 

2. Vad är titeln på den första boken du läste?
Den titeln är för länge sedan glömd men jag kommer ihåg hur jag brukade läsa (läs: kolla på bilderna i böckerna) många Disney-böcker som liten. 

3. Vilken bok fick dig att älska att läsa?
Det var nog boken Eldens gåva av Noomi Hebert, Lena Ollmark och Åsa Ekström. Den fångade många av mina intressen som jag hade på den tiden - serier, hästar och magi. Helt perfekt för någon som inte orkar läsa längre böcker!

4. Vilket är det tidigaste minnet du har av läsning?
Mitt tidigaste minne av läsning är när min bror läste högt för mig som väldigt liten.


NUTID

5. Hur många böcker äger du just nu?
Efter en snabb räkning av de böcker jag har i mina hyllor så har jag 606 (varav 187 är olästa) samt så har jag en hel del i lådor...

6. Vilken av dem är din favorit?
Min illustrerade utgåva av Harry Potter och De vises sten av J. K. Rowling och Jim Kay!! 

IMG_2192

7. Vilken av dem ogillar du mest?
Jag har inte direkt någon bok i mina hyllor som jag ogillar eftersom jag oftast inte behåller dem. 

8. Vilken är din favoritgenre?
Utan tvekan ungdomsböcker! Men utöver det gillar jag nog bäst fantasy- och dystopiböcker.

9. Hur ofta läser du?
En dag utan läsning är som en dag utan te - helt outhärdlig! 

10. Barn, ungdom eller vuxenböcker?
Gillar alla tre även om jag läser mest ungdomsböcker.

11. Långsam, medelmåttig eller snabb läsare?
Skriver samma sak som jag skrev första gången: något av en blandning mellan medelmåttig och snabb läsare. Beror helt på humör och tillfälle.

12. Vem är din favoritförfattare och varför?
Jag har en ganska lång lista med favoritförfattare, men på toppen av den listan finns J. K. Rowling, Rick Riordan och Cassandra Clare. Och de finns där helt enkelt för att jag älskar deras böcker och för att det var dem som uppmuntrade mig att läsa mer!

13. Pocket eller inbundet?
Här väljer jag inbundet, även om jag kan gilla häftade böcker ibland också (beror på hur dem är häftade...). Men tycker inbundet ser väldigt bra ut i bokhyllan och är mycket lättare att läsa ur - eftersom jag inte måste kämpa med att inte spräcka ryggen på den. Det är bara att lägga den ner och den håller sig öppen utan problem. ^^

14. Vem är din favorithuvudkaraktär?
Katniss Everdeen från The Hunger Games av Suzanne Collins

15. Vem är din favoritskurk?
Victor från Vicious av V. E. Schwab

IMG_1519


16. Hur långa böcker brukar du vanligtvis läsa?
De flesta böcker jag läser är mellan 300-400 sidor långa.


FRAMTID

17. Ser du dig själv ha en karriär inom litteratur?
Självklart! Allra helst skulle jag vilja bli bibliotekarie någon gång i framtiden. Eller kanske jobba inom förlag eller som författare. Får se vad som händer!

18. Tror du att läsplattor kommer att ta över de fysiska böckerna?
Nej, det tror jag inte. Det kommer alltid finnas plats för fysiska böcker även om läsplattor nog också kommer ta mer plats.

19. Kommer du se till att introducera läsning för dina framtida barn?
Skulle inte kunna göra något annat! Tänk er bara: turer till biblioteket varje vecka, högläsning varje kväll/dag och bokiga presenter varje högtid. *lycklig tanke*

Jag taggar alla som vill göra den här taggen! 

4 kommentarer:

 1. Älskar detta svar:
  9. Hur ofta läser du?
  En dag utan läsning är som en dag utan te - helt outhärdlig!

  Det stämmer så bra för mig med!

  SvaraRadera
 2. Tyckte det var så kul att läsa att du skrev att du var dyslektiker, fast det läser så mycket som du gör och har en bokblogg.
  Sen håller jag med dig ang att föra läsararvet vidare, mina barn har besökt biblioteket ofta, fått många böcker på högtider, och jag har läst mycket för dem. Tyvärr har de nu kommit över den åldern att de ber mig läsa högt. Läser gör dem men inte är de några bokmalar precis. Men jag är ändå glad att de läser det de gör.

  SvaraRadera
 3. Tyckte det var så kul att läsa att du skrev att du var dyslektiker, fast det läser så mycket som du gör och har en bokblogg.
  Sen håller jag med dig ang att föra läsararvet vidare, mina barn har besökt biblioteket ofta, fått många böcker på högtider, och jag har läst mycket för dem. Tyvärr har de nu kommit över den åldern att de ber mig läsa högt. Läser gör dem men inte är de några bokmalar precis. Men jag är ändå glad att de läser det de gör.

  SvaraRadera