måndag 11 september 2017

Shallow Graves

Shallow Graves av Kali Wallace
Sidantal: 360
Utgiven: 2016
Språk: Engelska
Betyg: 3/5 stjärnor

IMG_2944

Det är relativt sällan jag läser böcker som är skräck eller thriller - men när jag väl gör det så brukar jag ofta gilla dem. (De få jag har läst under de senaste fem år.) (Varför läser jag inte fler böcker inom de genrerna?) Shallow Graves bjuder på en lagom skräckblandad läsning men som ändå lyckas vara småmysig emellanåt.

Det senaste Breezy minns är att hon lämnade festen, sedan vaknar hon upp under jord där hon har spenderat ett år efter att hon blev mördad. Hon minns inte vem som mördade henne, hennes puls kommer och går, och hon kan nu känna av vilka personer i sin närhet som har mördat. Breezy ger sig ut på en resa för att försöka hitta svar på vem som mördade henne och hur hon kom tillbaka.

Som jag nämnde i inledningen hör inte skräckböcker till min repertoar av böcker jag brukar läsa. Mest på grund av att jag har stora problem att läsa (eller se) saker som är för läskiga. Men Shallow Graves var inte på det viset. Visst, det var några gånger då jag ville lägga boken under kudden och se så att inga monster gömde sig under sängen eller i garderoben, men i överlag hade den en stämning jag gillade.

Vad gäller handlingen skriver Wallace en riktigt bra historia, men det var vissa trådar i berättelsen som var lite outvecklade. Det bästa med boken var helt klart mysteriet med Breezy och hur hon utvecklades efter att ha vaknat upp. Jag gillade även hur Wallace vävde in fantasyinslag, några ovanliga sådana också.

En sak jag hade problem med var alla tidshopp. De gick lite hit och dit i början, vilket gjorde mig lite förvirrad om ex boken hade flera perspektiv, var skriven i tredje person och utspelade sig på flera platser under olika tider. Sen gick det upp för mig (efter kanske 30 sidor) att hela berättelsen utspelade sig från Breezys perspektiv men före och efter att hon dog.

Shallow Graves är en perfekt bok för den som vill ha lite mer spänning i läs-livet, men inte bli mörkrädd. Den bjuder på lite annorlunda koncept och en spännande berättelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar