söndag 8 juli 2018

Länkkärlek - vecka 27

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker, eller är på annat vis väldigt intressanta!

Tahereh Mafi har en bok med titeln A Very Large Expanse of Sea som kommer ut nu i höst. Den är en contemporary och, om jag har förstått saken rätt, ha med självbiografiska influenser från Mafis egen tid i high school. Entertainment Weekly har delat med sig en en sneak peek och omslaget och de är så fiiiina!! Omslaget ser ni här till vänster (älskar de dubbla textraderna) och utdraget kan ni läsa här.

Tiderna har verkligen förändras på bibliotek... iallafall enligt bibliotekarie Martin på Stadsbiblioteket i Stockholm. I en artikel med Mitt i Stockholm berättar han om skillnader idag och för bara 40 år sedan. Bland annat om att du inte fick låna vad du ville. Läs fler skillnader och biblioteket nuvarande uppgift här.

Till sist har ni en liten historielektion över hur ordet "gay" har fått den betydelse den har fått idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar