måndag 26 februari 2018

Överraskning i brevlådan

Bland det bästa som finns i livet; överraskningar i brevlådan. Speciellt när de överraskningarna är kopplade till böcker eller rent av bara böcker.

IMG_3178

Den boken jag fick i slutet av förra veckan är Hasselskogen av Melissa Albert från Modernista.
     Den handlar om sjuttonåriga Alice, som efter hennes författar-mormors bortgång tillsammans med sin mamma flyttar till Hasselskogen, huset mormorn dog i. Men snart blir Alices mamma bortrövad och Alice måste tillsammans med sin klasskompis Ellery Finch hitta henne. Men då måste de bege sig in i Hasselskogen, platsen hennes mormors böcker utspelar sig i och varnat Alice från att gå till samt dit hennes mamma blivit bortförd.

Den här boken låter verkligen spännande! Det är en del element jag känner igen, men jag hoppas Albert kommer ha sin egen spinn på dem. Några av dem är ex bortrövandet av en familjemedlem, en varning om en farlig plats (dit karaktärerna absolut inte ska gå till) och att huvudkaraktären slår ihop sig med en annan karaktär med mer vetskap än hen själv.

Rolig nog så blev även denna bok min bokcirkelbok till min fantasycirkel. Så hade den redan hemma  men på engelska. Frågan nu är bara vilken version jag ska läsa?

Har någon av er läst Hasselskogen?

3 kommentarer:

  1. Den skulle jag vilja läsa! På svenska. Vart ligger din fantasycirkel nånstans? Jag har letat efter en sån bokcirkel att bara med i. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min fantasycirkel ligger i stockholm på stadsbiblioteket. :)

      Radera