tisdag 20 februari 2018

Book Haul - det regnar böcker!

"It's raining books! Hallelujah! It's raining books!" En kan tro att detta skulle vara en bra sak, men jag kan föreställa mig att om det faktiskt skedde så skulle det göra ont. Tänk på alla hårda bokkanter! Blåmärken deluxe. Fast kanske skulle funka med pocketböcker? Haha! =P

Skämt åtsido, det har bokstavligen känts som att det har regnat böcker över mig de senaste veckorna. Det har varit vänner som har rensat böcker, folk som har slängt böcker och som jag har "räddat" och bibliotek som har haft utrensningar. Jag har plockat på mig lite här och var, och detta är resultatet.

Tack Miriam för de flesta av dessa böcker! =D

IMG_3165

Det blev en hel del poesiböcker!

- Far From You / I Heart You, You Haunt Me / Chasing Brooklyn av Lisa Schroeder
Jag har egentligen redan läst alla dessa, men det var ett tag sedan och jag har velat läsa om dem - vilket jag nu kommer göra snart!

- Inside Out & Back Again av Thanhha Lai
Jag trodde att jag inte hade läst IO&BA men när jag kollade Goodreads hade jag gjort det, och det visade sig att under min första läsning fastnade jag inte alls för den. Det ska bli intressant att se vad som händer efter en andra läsning.

- Milk and Honey av Rupi Kaur
Denna har cirkulerat i mina sociala medier under lång tid, så blev jättepepp när jag såg den.


IMG_3164

- The Prince and the Dressmaker av Jen Wang
En av böckerna jag ska läsa till nästa bokcirkel-träff. Har läst In Real Life av Wang och gillade den jättemycket! Hoppas på att jag kommer tycka om denna också.

- The Wise Man's Fear av Patrick Rothfuss
Hittade denna i ett grovsoprum där det var en hel låda med böcker. D= Hur fin som helst och helt oläst. Men som det brukar sägas - någons skräp, en annans skatt.

- Countless av Karen Gregory
Hittade denna när jag gick omkring på Akademibokhandeln. Tyckte att beskrivningen lät annorlunda för en ungdomsbok då ätstörning och graviditet var de två stora orden.


IMG_3167

- Mörk ängel av Laini Taylor
Min samling är komplett!! Kommer se grymt snyggt ut i mina nya bokhyllor (när jag väl får dem)!

- Temeraire av Naomi Novik
Ännu en bok jag har läst tidigare, men nu pratar vi om att jag läste den ca 2007, vilket var ett bra tag sedan. Dags att ge den serien en till chans!


IMG_3166

- Lumberjanes Vol 1 av Noelle Stevenson m.fl.
Vet inte så mycket om handlingen, men Stevenson (som gjort Nimona) har jag läst förut och gillat väldigt mycket, så det ska bli intressant att se vad denna har att erbjuda. =)

- Giant Days Vol 1 av John Allison m.fl.
3 tjejer som möts och blir vänner på universitet - denna är som gjord för mig just nu. ^^

- Beautiful Creatures The Manga av Margaret Stohl, Kami Garcia och Cassandra Jean
Läst och gillad, men ville gärna ha den i egen kopia för framtida omläsningar.

Puh! Det var en del böcker det! Några som ni har läst och gillat extra mycket?

2 kommentarer:

  1. Riktigt bra hög du hade! Milk and honey var bra (trots att den är överhypead) :]

    SvaraRadera
  2. Men vilka härliga böcker du har där! Jag gillade verkligen Lisa Schroeders böcker och de där omslagen är ju för vackra för sitt eget bästa! Kan inte göra mig av med dem alls haha

    SvaraRadera