söndag 15 oktober 2017

Länkkärlek - vecka 41

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker, eller är på annat vis väldigt viktiga!

Bland de mer intressanta nyheterna denna vecka så släppte ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) alla nominerade kandidater för 2018. Det är totalt 235 kandidater från 60 länder och det finns några namn på listan som jag faktiskt känner igen - kul känsla, eftersom ibland så känner jag inte igen ett enda namn på denna typen av listor. (Lite som med vinnaren av Nobelpriset i litteratur, där alla säger om de har eller inte har läst något av hen.) För er som är intresserad så kan ni se listan här.

Nu i våras släpptes serieromanen Vei - Bok 1 av Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson (kan verkligen tipsa om den!) och nu verkar det som att den kommer ta över världen! Den kommer nu översättas till engelska och släppas i USA, vilket blir det sjunde landet den sålts till. Jättehärligt tycker jag att fler får chansen att läsa Vei! Ni kan läsa mer om det här.

Den 10 oktober släpptes John Greens senaste bok Turtles All the Way Down och i samband med det gjorde Goodreads en intervju med honom - som går att läsa här.

När jag växte upp var jag inte alls den som kollade på Star Wars-filmerna. Jag tyckte de var för långa och tråkiga. Men nu när jag är vuxen och har sett de senaste så har jag börjat bli något av ett fan. Jag förstår bättre varför folk gillar dem och nu trailern för Star Wars: The Last Jedi har släppts sällar jag mig till de som hypar filmen a bit too much. ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar