måndag 27 april 2015

Två slut och en början

Det här läsutmaningar fungerar inte så bra för mig i år. Hade för några månader sedan planerat att läsa ut mina David Levithan och John Green böcker inom en viss tid, men det blev tyvärr inte så. Jag prioriterade skolarbete före läsning, vilket resulterade i att jag skrev en uppsats (och övrigt skolarbete, men mest fokus på uppsatsen) och inte så mycket läst. Men nu när jag snart slutar skolan (mindre än en månad nu!) och har börjat få ett stort intresse för att läsa mina många olästa böcker i hyllan så tänkte jag att det kanske är dags för en lite annorlunda temaläsning eller läsutmaning.

Denna läsning tänkte jag skulle bestå mest av mina egna böcker (eftersom jag gärna vill hamna under 100 i min TBR-lista...) och då vill jag också väldigt gärna inte få allt för många påbörjade serier (för större delen av böckerna i min TBR är första boken i serier). Och då, med hänvisning till det här inlägget rubrik, tänkte jag vara smart och rätta upp ett system - som jag kallar för "två slut och en början".

Mitt lilla projekt (idé? temaläsning? utmaning?) kommer gå ut på att jag ska avsluta två serier innan jag får börja på en ny. Jag tänkte också att det här kan vara ett sätt att peppa mig lite att läsa en hel del hyllvärmare, såsom Partials av Dan Wells som jag köpte under 2012 och som kommer bli den första nya serie jag kommer att påbörja efter att jag har läst ut en till serie.

Har du något system när du läser? Något speciellt tema eller mönster du följer? Berätta gärna och dela med dig av dina erfarenheter i en kommentar! 

4 kommentarer:

 1. Vad nyfiken jag blir på vad du tycker om Partials! Är lite sugen på att läsa den serien. Jag läser först och främst recensionsexemplar sedan försöker jag att varva lite läsning på engelska med dragning i min olästa-burk. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försöker också läsa recex först, men försöker alltid läsa den bok jag är mest intresserad av. Läsningen blir alltid bättre då tycker jag. :) Praktiskt med en olästa-burk! Hade det förr men glömde alltid att dra en lapp. :P

   Radera
 2. Jag brukar slalomläsa två eller tre böcker ur olika genres, det är långsamt men kul att kunna variera. Hoppas systemet funkar bra för dig! Jag brukar inte vara så bra med att sätta upp regler för mig själv så ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar också läsa flera böcker samtidigt, så mycket mer variation och om det är en bok jag tycker är lite väl långsam så byter jag bara. :P

   Radera