lördag 29 november 2014

Book Haul

En lärdom till alla därute: reor är farliga! De får en att spendera alldeles för mycket pengar, vilket kombinerat med skola och för lite sömn gör att min TBR växer fortare än den minskar.  Men sånt är livet och jag planerar att läsa massor på mitt jullov som börjar om ganska så precis 3 veckor!

Här nedan visar jag upp då böcker som jag har skaffat/fått de senaste veckorna. Många reafynd, några recex, skolrelaterad bok och någon bok jag tänker läsa under jul. ^^


- Flykten från Lucien av Kazu Kibuishi, Amulett #6
Recex från Hegas Förlag, tack så mycket! Ser så mycket fram emot att få läsa denna skönhet, för hittills så älskar jag den här serien!

- Champion av Marie Lu, Legend #3
Recex från Modernista, tack så mycket! Sista boken i trilogin, hur kommer detta sluta?!



- Landline av Rainbow Rowell
Det är Rainbow Rowell. Sagt nog.

- The Red Pyramid av Rick Riordan, illustrerad av Orpheus Collar
The Red Pyramid är en av mina favoritböcker, så när jag hittade seriealbumet på rea blev jag jätteglad! Ser fram emot den här!

My True Love Gave to Me av många författare, novellsamling
Många av mina favoritförfattare är med i den här samlingen så jag hoppas verkligen att jag älskar den! Verkar passa perfekt till jul också.



- En vis mans fruktan av Patrick Rothfuss, del 1-2
Har hört massor av bra saker om den här serien (det är fler än dessa två, som utgör första boken i serien) och är väldigt förväntansfull på den.



- Kallocain av Karin Boye
En dystopi som släpptes i Sverige 1940 (ca 9 år innan 1984 kom ut). Just nu håller jag på att läsa den här i skolan, och hittills så tycker jag att den är ganska bra. Min lärare pratar mycket om att Kallocain ligger bakom många moderna dystopier som vi läser idag, och jag märker faktiskt ganska många liknelser. Ska bli roligt att läsa ut den faktiskt, bara för att se om jag kunde förutse det. =P



- The Selection, The Elite & The One av Kiera Cass, Selection #1-3
Åter några reafynd. Funderar på om en sträckläsning kanske passar bra för dessa böcker?


Det var alla böcker för den här gången! Hittade några riktiga fynd vilket jag är glad för och jag ser fram emot att få läsa alla dessa fina böcker!

4 kommentarer:

  1. Vad kul med så många nya böcker! Jag är lite intresserad av den svenska dystopin. Vad handlar den om? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! :P Har inte hunnit läsa så mycket av Kallocain än, men vad jag har förstått så handlar det om en man i en militär/stat-styrd polis-samhälle där den här mannen har utvecklat ett sanningsserum. Det är iaf så långt jag har förstått och kommit i handlingen. :))

      Radera
  2. var hittade du en vis mans fruktan-böckerna?! :O vill ha :)

    SvaraRadera