onsdag 4 oktober 2017

Book Haul - Bokmässan!

Jag var i Göteborg nu i helgen och var på Bokmässan på fredagen tillsammans med Madeleine, Siri och Frida. I jämförelse med första gången jag var där 2015 var jag mycket mer förberedd den här gången och hade planerat i stort sett hela dagen jag var där. Blev mycket springa fram och tillbaka och utforska olika montrar. Jag träffade så många fantastiska författare, både svenska och internationella, fick se branschfolk jag bara har haft kontakt med via online eller sett snabbt på något event. Men det bästa var all glädje jag upplevde, det var lite som att jag var ett barn igen på julafton och står inför att öppna en massa paket.

IMG_2987

- Monstret i natten / Monstret på cirkus / Monstret och människorna av Mats Strandberg, illustrerad av Sofia Falkenhem

Dessa har jag velat läsa egentligen sedan de kom ut. Jag älskar konceptet med att en 9-åring blir biten av en liten fluffig vit hund och då förvandlas till det. Kanske skulle kunna köra ett läsmaraton med denna serie?


IMG_2988

- A Skinful of Shadows / The Lie Tree av Frances Hardinge

Dessa två hittade jag vid The English Bookshop monter och blev helt förälskade i omslagen!! Fick även träffa Hardinge (som signerade) vilket var riktigt kul! The Lie Tree finns på svenska och jag hade från början tänkt köpa den, innan jag såg denna illustrerade utgåva av Chris Riddell (som har illustrerat The Sleeper and the Spindle av Neil Gaiman).


IMG_2993

- Equilibrium av Anna Jakobsson Lund


Den senaste nyheten från författaren bakom Tredje principen med en titel som får min tunga att slå knutar. (Hahah!) Denna fick jag av författaren som recensionsexemplar och jag ser riktigt mycket fram emot att få läsa den, handlingen låter helt magisk!


IMG_2991

-Diabolic av S. J. Kincaid

Diabolic kom ut tidigare i år och redan då sneglade jag på den varje gång jag var på biblioteket eller såg den i en bokhandel. Det slutade med att jag fick den som recex från B. Wahlströms när jag var vid deras monter. ^^

-Min Superkraft av Viktor Frisk

Jag har redan läst denna bok, men då Frisk var på Bokmässan kunde jag inte låta bli att köpa den och få den signerad. Typiskt beteende på mässor.


IMG_2989

-Huset på udden / Stängd kista / Och så var de bara en av Agatha Christie 


Jag är sedan några år tillbaka ett stort fan av Christies böcker och det var dessa som jag saknade från min samling. Så perfekt!IMG_2994

- Godnattsagor för rebell tjejer av Elena Favilli, Francesca Cavallo

Under tiden jag var i Göteborg kom även denna skönhet ner i min brevlåda. Denna bok startade som en kickstarter-kampanj och har sedan dess spridit sig över världen, och har nu kommit på svenska! Jag har bara bläddrat igenom en än så länge och den är så himlans vacker!!

3 kommentarer:

  1. Härligt, du fick ju tag på en hel del böcker! Tycker också mycket om Christies böcker och Bookmarks utgåvor är fantastiskt fina.

    SvaraRadera
  2. Hur är det prismässigt på bokmässan är det nå billigare eller blir man bara aspepp och köper massor ändå?:)

    SvaraRadera