söndag 14 juli 2013

Mörkrets Profetia - Maggie Shayne

Mörkrets Profetia (Gryningens Barn #1) av Maggie Shayne
eng. Twilight Prophecy (Children of Twilight #1)
Goodreads

Genre: paranormal romance, fantasy, vuxen
Sidantal: 328
År: 2013

Tack till Harlequin förlag för recensionsexemplaret! 

Handling
Rädda vampyrerna, rädda världen

Enligt den uråldriga profetian finns det bara en utväg för att avvärja förintelsen av de odöda. Tvillingarna James William och Brigit Poe - delvis mänskliga, delvis vampyrer - tror att de är lösningen. I själva verket ligger nyckeln hos den tillbakadragna, och dödliga, professor Lucy Lanfair.

Samtidigt som domedagen närmar sig eldar antivampyriska rörelser på ett krig som ingen sida kan vinna. Det är ett grymt och smutsigt krig som får James att överge sina moraliska övertygelser och därigenom dra in Lucy i en dödlig strid som hon inte vill vara en del av.

Men snart inser Lucy att hon håller halvblodstvillingens själ i sina händer och att hennes öde inte bara består av att försöka stoppa ett krig utan också att befria honom från hans inre mörker. Om hon misslyckas, kommer hans ras att förintas precis som hennes hjärta.

Bedömning & Tankar
Jag har tidigare läst andra böcker av Shayne som jag har tyckt var hur bra som helst, så därför förstår jag inte riktigt vad som gick fel med Mörkrets Profetia. Den är onekligen spännande och har en bra inledning, men sedan gick handlingen bara utför.

Själva boken är tekniskt sett en fristående uppföljare till Shayne's serie Wings in the Night (sv. Vingslag i Natten) och därav ska det gå att läsa den utan att ha läst de tidigare böckerna, men ändå så kändes det som om man missade massor av handlingen. Men det fungerade i det stora ganska bra att läsa Mörkrets Profetia eftersom man får förklaringar

Från början gillade jag James, han hade till och med chansen att bli en av mina favoritkaraktärer. Men ju längre handlingen gick framåt desto mindre gillade jag honom - hans ego tog alldeles för stor plats på sidorna! Däremot gillade jag hans syster, Brigit, som är en väldigt häftig person! Hon vägrar ta order från någon och hon kämpar för det hon tror är viktigt i livet. Att hon dessutom har en cool superkraft gör henne bara ännu bättre! ^^

Som sagt var Mörkrets Profetia inte den bästa boken jag har läst av Shayne, men den var fortfarande bra.

Favoritkaraktär: Brigit
Bästa del/scen: början

Citat
"Men har du försökt?"
"Vad, ge liv år ett ruttnande liv? Visst,det är så jag tillbringar Halloween. Är du helt jäkla galen?"

"Vi är tvillingar, faktiskt."
Det fick henne att le en aning. "Tvillingar. Det måste vara fantastiskt. Att ha någon nära, någon som känner dig då väl.
"Det är underbart. Det är hemskt. Det varierar."

1 kommentar:

  1. Jag gillar The Vampire Diaries (tvserien) men annars är jag inte så förtjust i vampyrer. Men jag titeln fångade mig och det låter som en rätt bra bok.

    SvaraRadera