tisdag 16 oktober 2018

Min Bokmässa 2018 + Vad jag köpte!

Bokmässa i Göteborg gick av stapeln för två veckor sedan. Precis som första gången jag åkte dit 2015 tog jag tåget tidigt på morgon och spenderade hela fredagen där innan jag tåg tåget hem igen på kvällen.

Förutom en bokbloggsträff med Love Reads på kvällen hade jag inga satta planer för dagen. Vissa programpunkter var intressanta och det var en del montrar jag ville besöka, men stora delar av dagen strövade jag bara runt på mässgolvet med Frida (från Boooklovin).


Vi spenderade en del av tiden i Fantastikgränden som är helt fylld med fantasyförfattare och deras böcker. Runt hörnet från dem fanns bokrelaterade prylar och massagestolar. Seriöst, de där massagestolarna!! Ett tips från coachen; om ni hittar dem på bokmässan och ni har tungt att bära, sätt er ned. Har räddat mig från att få ont i ryggen två år i rad nu. Så gudomligt härligt! Dock bad dem oss att gå eftersom vi satt där lite för länge... men så värt det!
   
Vi gick förbi Biblioteks och berättarscenen där vi först lyssnade på ett samtal om boken Värsta bästa nätet av Maria Dufva som riktar sig till yngre och handlar om att bli nätsmart. Intressant samtal att lyssna på och praktiskt bok för barn och ungdomar att läsa. Efter Dufva lyssnade vi på Maria Nilson och Helene Ehriander, litteraturforskare från Linnéuniversitetet som pratade om feministiskt fantastik. För mig som ska skriva texter inom litteraturvetenskap och gillar forskning var detta samtal lite guilty pleasure.


Träffen för bokbloggare och bookstagramare som Love Reads hade var en stor samling med härliga personer, bubbel och god mat (speciellt för mig som inte ätit något sedan frukost) samt träffa författarna Simona Ahrnstedt och Christoffer Holst, vilket var otroligt kul! Båda är riktigt gulliga och härliga att prata med.

Jag avslutade dagen i Göteborg med att åka fel med spårvagnarna, äta middag och spendera mer tid än jag velat på centralstationen i väntan på tåget.


Självklart fick jag tag på en del böcker och prylar också från Bokmässa. Vad är en resa till Göteborg och Bokmässan utan att komma hem med full ryggsäck och en proppfull påse?

IMG_3310

IMG_3311

Böckerna jag fick hem är:

- Nima av Enrique Fernandez
Jag har hittills läst allt som Fernandez har gett ut på svenska och engelska, Nima är den senaste i den långa raden. Det ska bli så kul att se vad han har hittat på den här gången! Jag har inte ens läst vad den handlar om än så länge, så det blir en stor överraskning. 

- Penguin Rumble 2 av Joakim Waller
Andra volymen av Penguin Rubmle efter att den första kom ut i maj. Kommer bli så härligt att återvända till pingvinerna och människorna i den här världen!

- Novellix presentask med skräcktema
Jag har bestämt mig för att utmana mig själv med att läsa skräck den här hösten; vilket gör att den här lilla boxen är helt perfekt! Den innehåller noveller av Stephan King, Edgar Allan Poe, Karin Tidbeck och John Ajvide Lindqvist. Verkligen en grupp författare som passar för boxen tema.

- Art Matters av Neil Gaiman, illustrerad av Chris Riddell
Utmanar mig själv med att läsa allt mer av Gaiman och med tanke på temat bakom titeln kände jag att denna passar bra.

- Förbannade kärlek av Colleen Hoover
En bok jag fick från bloggträffen hos Love Reads. Ska bli så kul att prova på en av deras böcker!

- Norse Mythology av Neil Gaiman
Som sagt för två böcker ovan, jag utmanar mig själv med Gaiman och denna verkar passa mig bra. Jag älskar nordisk mytologi och tolkningar som författare kan ha på den, och just denna har fått riktigt bra respons ända sedan den kom ut.

- Turtles All the Way Down av John Green
Den enda boken jag inte hade av Green och nu är min samling komplett!

- Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren
Vad är en bokmässa utan att skaffa en bok av antingen Bergmark Elfgren eller Strandberg?

- Slutet av Mats Strandberg
Som sagt ovan... Någon som håller med? ^^

- En tygkasse
Jag skaffade denna hos The English Bookshop monter och den är goals! Jag älskar dessa canvaskassar eftersom de tål mycket och är perfekta för i stort sett allt. Just detta tryck fastnade jag lite extra för.

Var du på Bokmässan i år? Vad var ditt favorit ögonblick? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar