söndag 25 december 2016

Länkkärlek - vecka 51

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker, eller är på annat vis väldigt viktiga!

1. Nyheten om den kommande filmen Gotham City Sirens har nått världens öron. Det är en film från DC Comics och kommer vara baserad på de kvinnliga karaktärerna Harley Quinn (Margot Robbie tar sig åter an rollen som också var med i Suicide Squad), Catwoman och Poison Ivy. Läs mer om filmen här.

2. Kan ni namnge något djur som är döpt efter något/någon från en bok? Om ni inte redan kunde det, så kan ni det nu! En nyupptäckt spindel har fått det latinska namnet Eriovixia Gryffindori - efter Harry Potters elevhem Gryffindor på Hogwarts, då spindeln liknar skolans sorteringshatt. För att se hur den ser ut och läsa mer om spindeln klicka här.

3. Omslaget och första kapitlet för Rick Riordans nästa bok The Dark Prophecy (kommer ut i maj) har släppts!! John Rocco har som vanligt gjort omslaget till boken och det är nog en av mina favoriter hittills. Ni kan kolla in omslaget och kapitlet här.

4. Rabén & Sjögren kommer ge ut Fantastiska vidunder och var man hittar dem: Filmmanuset på svenska! Den kommer redan i början av februari (perfekt Alla hjärtans dag-present kanske?). Läs mer om boken här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar