onsdag 15 augusti 2018

Hösten kommer!

Räck upp handen om du också är lättad att sommaren är över? Bara jag? Alltid ska jag gå mot strömmen när det kommer till vädret. ^^

Årstider åsido, sommaren och härlig och allt men jag känner inte riktigt att jag lever under den. Takten saktar ner i samhället och jag längtar bara efter hösten när jag får "vakna" upp igen. Som det är just nu ser min höst lite osäker ut. Men det innebär inte att jag inte ser fram emot hösten, bara att jag inte vet hur jag ska förhålla mig till den än.

Men några av de saker jag ser fram emot...

...få höra mer om bokmässan!
Jag kommer inte ihåg hur det har varit tidigare år, men brukar inte förlagen vara ute tidigt med vilka utländska författare som ska komma? Den svenska scenen med författare ändras bara lite från varje år, så jag kan alltid lita på att hitta mina favoritsvenska författare där. Men just översätta böckers författare kan vara kul att träffa, speciellt om det är någon favorit. Har hört rykten om en eller två som ska komma, men inte hittat någon info om det offentligt ännu.

...få gå på andra bokrelaterade event!
Hösten är alltid böckernas tid. Massvis med bra litteratur kommer inför julafton etc och då brukar många förlag också ha releasefester, bokfrukostar och dylika event för att sprida dem. Vilka jag ser mycket fram emot att gå på.

...klippa av håret!
Detta är något jag redan har bokat in nu i augusti. Något av en födelsedagspresent till mig själv. Jag har bestämt mig för att kapa av håret och hoppas på att det inte ska bli ett allt för stort misstag. Men jag känner på ett sätt att jag behöver göra något nytt med mig själv. Både göra en fysiskt förändring men även göra något som utmanar mig själv. Har aldrig haft kortare hår än axellångt, så ska bli spännande att se hur kort jag kan gå.

IMG_3121

...få läsa allt mer svenska böcker!
Jag bestämde i sommaren att jag under hösten ska börja läsa allt mer svenska böcker. Länge har jag haft attityden att en stor del av dem inte passar för mig. Det är baserat på att när jag började läsa engelska böcker omkring 2011, började jag föredra den amerikanska/brittiska mentaliteten kring böcker med snabb handling, annorlunda koncept och karaktärer jag kunde relatera till. Den svenska bokmarknaden gav mig ingen tillfredsställelse längre, dessutom var det mer utmanade språkligt att läsa på engelska vilket jag då både gillade och behövde.
     Men nu under året har jag börjat läsa allt mer svenska böcker och märkt att de många av dem är riktigt bra. Och det finns mängder som jag är jättenyfiken på! Detta ledde till att mitt beslut att läsa mer svenska böcker.

...få utveckla bloggen!
Med hösten har också den där glöden kommit som gör att jag tar mig an projekt hit och dit, varav ett jag ska lägga mer tid på är bloggen. Länge har jag känt att bloggen har hamnat på sidan och jag har haft mina stunder då jag funderar på att lägga ner allt. Men samtidigt så får jag så mycket från bloggen, från er och jag vill ta den till den höjden som jag föreställer mig.

Har ni några planer för hösten? Finns det något ni verkligen ser fram emot?

1 kommentar:

  1. Kul att läsa dina planer :) modigt att våga klippa håret också.
    Vi är många som tidvis funderat att sluta med bloggen, men oftast konstaterar man att den ska va kvar. Det finns redan för mycket "snabb media" (Instagram t.ex.), en blogg är mycket personligare, mer kvalitativ läsning! Länge leve bloggar :)

    SvaraRadera