söndag 25 juni 2017

Länkkärlek - vecka 25

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker, eller är på annat vis väldigt viktiga!

Den här veckan var det en nyhet som slog ner som en bomb och hela bokkommunitet went crazy. (Det var också den här nyheten som gav mig energi att börja med länkkärlek igen!) John Green meddelade att hans nästa bok, Turtles All the Way Down, kommer att publiceras 10 oktober i år!! Mer information finns i hans video här nedan.

Angående titeln är jag nog inte den enda som tänker; vad betyder den? En snabb googling skickade mig till denna artikelWhat Does "Turtles All The Way Down" Mean? John Green's Book Title Is An Old Philosophical Joke, på Bustle som i grunden säger att hela titeln är ett filosofiskt skämt.



Fler boknyheter, fast denna gång svenska utgivningar och översättning, har droppat in nu under början av sommaren inför hösten. Anna (från Boktycke) sammanfattar dessa genom sin serie "Kommande svenska översättningar" som ni kan hitta här.

Till sist så delar jag med mig av två film trailer. Det är Murder on the Orient Express (baserad på Agatha Christies bok med samma namn) samt Thor: Ragnarok. För min del kan inte november komma snabbt nog!



1 kommentar: